Kakav je utisak glasača nakon Kamaline i Donaldove debate? Najnovija anketa pokazala da stvari ovako stoje
Kamala Haris i Donald Tramp, Foto: Tayfun Coskun / AFP / Profimedia

u susret izborima

Kakav je utisak glasača nakon Kamaline i Donaldove debate? Najnovija anketa pokazala da stvari ovako stoje

Oko 52 odsto onih koji su upoznati sa debatom navelo je da je Tramp posrnuo i da nije delovao oštro, dok je 21 odsto to kazalo za Haris

Objavljeno:

Potpredsednica SAD i kandidatkinja demokrata na predstojećim predsedničkim izborima Kamala Haris vodi u odnosu na bivšeg predsednika SAD i kandidata republikanaca Donalda Trampa sa 47 prema 42 dosto, pokazuju rezultati ankete koje su sproveli Rojters i Ipsos.

Dvodnevna anketa pokazala je da Haris ima pet procentnih poena prednosti među registrovanim biračima, nešto malo iznad četiri poena prednosti koju je imala u odnosu na Trampa u anketi Rojters/Ipsosa od 21. do 28. avgusta.

Među glasačima koji su kazali da su čuli bar nešto o debati održanoj u utorak, 53 odsto je navelo da je Haris pobedila, a 24 odsto da je pobedio Tramp.

Debata Kamale Haris i Trampa
Debata Kamale Haris i Trampafoto: Allison Bailey / AFP / Profimedia

Oko 52 odsto onih koji su upoznati sa debatom navelo je da je Tramp posrnuo i da nije delovao oštro, dok je 21 odsto to kazalo za Haris.

Među republikanskim glasačima, svaki peti je rekao da Tramp nije delovao oštro.

Anketa je obuhvatila 1.690 odraslih Amerikanaca širom zemlje, uključujući 1.405 registrovanih birača i ima marginu greške od oko tri procentna poena za registrovane birače.

Bonus video:

06:21

KAMALA POBEDILA U SVIM KLJUČNIM TEMAMA! Jelača uživo iz Njujorka otkriva: Tramp nije uspeo da privuče neopredeljene birače

(Espreso/Agencije/M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.